Kuorevet Oy

ELÄINLÄÄKÄRIN AJANVARAUKSET
puh. 0500 241 475

CARITAN KÄYTÖSKORJAAMON AJANVARAUKSET
kaytoskorjaamo@kuorevet.fi

VASTAANOTON OSOITE: 
Lahdenkyläntie 36
35820 MÄNTTÄ

 

Perusterveydenhoito, rokotukset, terveystarkastukset, loishäätöohjelmat

Ennaltaehkäisevä terveydenhuoltotyö on paras tapa pitää huolta lemmikistä. Lemmikin terveydenhoitoon kuuluu säännölliset tarkastukset erilaisten toimenpiteiden tarpeellisuudesta. Terveystarkastusten yhteydessä käydään läpi mm. loislääkitystarve, rokotustarve, painonhallinta, hammashuoltotarve.


-Koirien tunnistusmerkintä mikrosirulla on pakollista 2023 vuoden loppuun mennessä. Me asennamme sirun ja annamme siitä todistuksen vastaanottokäynnillä. Voimme myös tarkistaa lukijalla onko lemmikilläsi toimivaa sirua. Pystymme siirtämään koirien sirutiedot Kennelliiton Omakoirajärjestelmään ja kissojen Kissaliittoon.

Koirien rokotukset: Nykyisten rokotussuositusten mukaan koiranpennuille annetaan vähintään yhdet perusrokotukset penikkatautia, parvoa ja tarttuvaa maksatulehdusta sekä raivotautia vastaan kun se on täyttänyt 12 viikkoa. Useimmiten samassa yhteydessä annetaan kennelyskärokotus. Rokotteet tehostetaan vuoden iässä ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Jos koira on paljon tekemisissä muiden koirien kanssa ja käy usein paikoissa joissa on paljon koiria (näyttelyt, kennelit) harkitaan tiheämpää rokotusohjelmaa ja esim. kennelyskärokotteen antamista vuosittain. Tiineille nartuille voidaan antaa rokote herpesvirusta vastaan 7-10 vrk astutuksen jälkeen ja 1-2 viikkoa ennen synnytystä.

- Kissojen rokotukset: Kissanpennuille annetaan kaksi perusrokotusta kuukauden välein 12 viikon iästä alkaen ja sen jälkeen tehosteet 1-3 vuoden välein sen kissan tautisuojatarpeen mukaan. Tavalliselle kotikissalle, joka liikkuu ulkona riittää tehosteet kissaruttoa vastaan kolmen vuoden välein.

- Kaikille lemmikkikaneille suositellaan myksomatoosi -RHD-rokotusta vuosittain. Kyseinen tauti voi infektoida pelkästään sisätiloissakin asuvan kanin esimerkiksi sille tarjotun heinän välityksellä.

-Loishäätöohjeet sisä- ja ulkoloisille: Sekä koiran- että kissanpennut tulee madottaa säännöllisesti ensimmäisten kolmen elinkuukauden aikana erityisesti suolinkaisiin tehoavalla valmisteella. Niitä on saatavilla apteekeista ilman reseptiä. Vanhempien kissojen ja koirien sisäloishäätöohjelmaan - ja tarpeeseen vaikuttaa niiden elinolosuhteet ja käyttötarkoitus. Terveystarkastuskäynnillä suunnittelemme lemmikillesi sopivan loishäätöohjelman.

Ulkoloishäätöön kuuluu niin ennaltaehkäisevä loishäätö esimerkiksi punkkeja vastaan tai matkustavan koiran loishäätöohjelma kuin jo todettujen ulkoloisten kuten korvapunkkien, täiden, väiveiden tai kapipunkin häätöohjelmat

- Terveydenhuoltokäyntiin kuuluu perustarkastus jossa perustutkimuksen lisäksi katsotaan mm. hampaiden hoitotarve ja puhellaan painonhallinnasta.


  •  
 

TÖISSÄ TÄNÄÄN:

Klo 8-16

AJANVARAUKSET
PUH. 0500 241 475

ALUEEN KUNNALLINEN ELÄINLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS KIIREELLISISSÄ TAPAUKSISSA:
arkisin klo 16.00-08.00 ja viikonloppuisin
perjantai klo 16.00 - maanantai klo 08.00
lemmikkieläimet: puh. 0600 19222, 0600 306084
tuotantoeläimet (myös hevoset): puh. 0600 14600